• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer

EOPEOP

Eläinoikeuspuolue

  • Etusivu
  • Tavoitteemme
  • Lausunnot & Blogit
  • Media
  • Yhteystiedot
  • Tue
  • Liity jäseneksi
  • Kuntavaalit 2021
  • suomi
EOP

Poliittinen sijoittuminen

Miksi puolueen nimi on Eläinoikeuspuolue?

Haluamme tuoda lajiriippumattoman oikeudenmukaisuuskäsityksen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja lainsäädäntöön. Eläinoikeuspuolueen idea ei syntynyt tyhjiössä: Se on suoraa jatkumoa oikeudenmukaisuusaatteen poliittisen ulottuvuuden – työväenliikkeen, kansalaisoikeusliikkeen, rauhanliikkeen, ympäristöliikkeen ja tasa-arvoliikkeen – pyrkimyksille ajaa heikkojen ja äänettömien asiaa parlamentaarisen politiikan keinoin. Se on myös eläinoikeusliikkeen ja ruohonjuuritason kansalaisjärjestöjen aateperillinen, ja tuo yhden uuden työkalun yhteisen asiamme edistämiseen. Kansainvälisesti olemme osa päämäärätietoista liikehdintää. Puolueen kärki on eläinten oikeudet, joten nimi kuvaa puolueen tärkeintä agendaa. Olemme yhtä aikaa sekä radikaalin muutoksen käynnistäjiä että jo vuosikymmeniä tehdyn työn jatkajia.

Miksi Suomeen tarvitaan erillinen eläinoikeuspuolue?

Eläinoikeuspuolue on pettynyt suomalaiseen päätöksentekoon. Eläimet ovat lähes näkymättömissä muiden puolueiden ohjelmissa ja ajamissa aiheissa.

Ihmiskunta keskittyy niin paljon itseensä, että lähes kaikkien poliittisten puolueiden ohjelmia määrittävät ihmisen lyhyen tähtäimen edut. Vuonna 2006 ensimmäistä kertaa kansalliseen parlamenttiin äänestettiin puolue, joka julisti, että sen ajattelun lähtökohta on muiden kuin ihmisten oikeuksien edistäminen. Alankomaiden parlamenttiin pääsi kaksi eläinpuolueen, Partij voor de Dieren, edustajaa.

Kansainvälisesti eläinten etuja ajavat puolueet ovat yksi nopeimmin kasvavista poliittisista liikkeistä. EOP on osa tätä liikettä, joka on syntynyt halusta nostaa eläinoikeudet selkeämmin osaksi julkista ja poliittista keskustelua. Lähitulevaisuuden päätökset tulevat määrittelemään, millaisen elinympäristön jätämme perinnöksi tuleville sukupolville.

Miten Eläinoikeuspuolue sijoittuu poliittisesti?

Ihminen voi suojella eläimiä riippumatta ”perinteisestä” poliittisesta suuntautumisestaan. Eläinoikeuspuolueen poliittisena lähtökohtana on kokonaisvaltainen ihmisten ja muiden eläinten hyvinvointi, ei ihmisryhmien klientelistinen edunvalvonta.

Nykyiset poliittiset valtasuhteet heikentävät esimerkiksi eläinsuojelulain uudistamista. Pienetkin edistysaskeleet uhkaavat jäädä toteutumatta, ja lain valmistelussa kuuluu lähinnä eläintuotannon eturyhmien ääni. Eläinoikeuspuolue määrittelee toimintansa ja politiikkansa arvoperustaksi kestävyyden, oikeudenmukaisuuden ja elämän.

Kaikki, jotka haluavat antaa tukensa eläimille ja kestävämmälle tulevaisuudelle, ovat tervetulleita mukaan EOP:n toimintaan.

Mikä on kantanne laittomaan toimintaan eläinten oikeuksia puolustettaessa?

Eläinoikeuspuolue pyrkii vaikuttamaan demokraattisesti. Emme harjoita laitonta toimintaa tai kannusta siihen, muttemme tuomitse eläinoikeuksia edistävää toimintaa, kuten tuotantotilojen salakuvauksia, jotka eivät tuota välitöntä haittaa eläimille tai ihmisille.

Miksi jotkut edustajistanne eivät ole vegaaneja?

EOP edistää kaikkien eläinten oikeudenmukaista kohtelua, lisää tietoisuutta eläinkysymyksiin liittyvistä epäkohdista ja tukee eläin- ja ympäristöeettisten vaihtoehtojen tarjontaa. Lopullinen päämäärämme on kaiken eläinten riiston lopettaminen.

Koska tämä ei tapahdu hetkessä, pyrimme tavoitteeseen ensisijaisesti rakenteellisilla ja lainsäädännöllisillä muutoksilla, emme puuttumalla ihmisten henkilökohtaisiin valintoihin. Edistämme eläintuotteista luopumista ja niiden korvaamista kasviperäisillä tuotteilla muun muassa päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa ja muissa yleisissä ruokaloissa.

Kaikki EOP:n ehdokkaat ovat sitoutuneet edistämään näitä tavoitteita kaikessa poliittisessa toiminnassaan. Me emme kuitenkaan valvo, mitä ihmisillä on lautasillaan. Kaikki, jotka haluavat antaa tukensa eläimille ja kestävämmälle tulevaisuudelle, ovat tervetulleita mukaan EOP:n toimintaan.

Eläinoikeuspuolue on sekä suojelun että oikeuksien asialla

 

Lihanormi

Mitä lihanormi tarkoittaa?

Lihanormilla tarkoitetaan sosiaalisia rakenteita ja instituutiota, jotka tukevat eläinten tappamisen ja hyödyntämisen hyväksymistä. Se liittyy opittuun ja kulttuurisidonnaiseen traditioon, joka normalisoi muunlajisen elävän olennon hyödyntämisen, kärsimyksen ja tappamisen. Eläinoikeuspuolue pyrkii murtamaan lihanormin ja muuttamaan eläimistä käytävää keskustelua; muut olennot eivät ole eläviä objekteja, joille ihminen saa tehdä mitä tahansa.

Päämääränämme on uudistaa nykyinen lihanormiin perustuva yhteiskuntamalli, joka sallii eläinten eettisesti ja ekologisesti kestämättömän käytön ihmisen tuotantovälineinä, ravintona, viihdykkeinä ja asusteina.

Lihansyöntiä ei voida enää pitää kansalaisten yksityisasiana, vaan koko maapallon tulevaisuutta ja elämän jatkuvuutta uhkaavana asiana. Asennemuutosten, teknologisen kehityksen ja niitä tukevan poliittisen ohjauksen avulla pitkällä aikavälillä kasviperäinen ruoka tai keinoliha tulee olemaan yhtä edullista kuin eläinperäinen nykyisellään. Miksi pitäisimme kiinni lihanormista, kun voimme valita muita tapoja, jotka eivät vaadi luonnonvarojen tuhlausta, monimuotoisuuden häviämistä, ilmaston vaarantamista ja eläinten tappamista?

Lue lihanormista lisää blogista

Miten lihantuotannosta tulisi luopua?

Miten lihantuotannosta tulisi luopua?

Planeettamme ja sen eläimet eivät kestä ylituotantoa, jonka nykyiset ruokailutottumukset aiheuttavat. Eläinperäisten tuotteiden vähentäminen on hyväksi ilmastolle, luonnon monimuotoisuudelle ja globaalien vesivarantojen oikeudenmukaiselle jakaantumiselle.

Yhteiskunnan on lopetettava eläinperäisten tuotteiden valmistamisen tukeminen verovaroin ja ryhdyttävä ohjaamaan kulutustottumuksia kasviperäisten tuotteiden käyttöön. Suomalaista verotusjärjestelmää on uudistettava suosimaan kasviperäisiä tuotteita.

Etenkin eläintuotannon raskaimmin luontoa rasittavia muotoja, kuten lihan- ja maidontuotantoa tulee säädellä ympäristöperustaisesti entistä tiukemmin.

Lihansyöntiä on vähennettävä. Kasviperäisten elintarvikkeiden alv-prosenttia tulee laskea ja eläinperäisiä ainesosia sisältävien ruoka-tuotteiden prosenttia nostaa.
Lisäksi eläinperäisille tuotteille on asetettava muiden ympäristöuhkien tapaan haittavero. Ruotsissa maatalousvirasto on ehdottanut lihalle hiilidioksidiveroa, jotta päästöt saataisiin vähenemään. Veron voisi sitoa tuotannon aiheuttamiin hiilidioksidipäästöihin ja ympäristövaikutuksiin, kuten vesistöpäästöihin. Lihaveron puolesta puhuvat sekä terveys- että ympäristösyyt.

Eläintuotannosta kasvintuotantoon: Vaakakupeissa ympäristö ja talous

Veganismi – Ratkaisu globaaleihin ympäristökriiseihin löytyy ruokalautaseltamme

Mitä eläimille tapahtuu niiden “vapauduttua”?

Eläimiä ei ole tarkoitus vapauttaa luontoon: tuotantoeläinten määrä kääntyy laskuun eläintuotteiden kysynnän ja tuotannon vähetessä. Muutokset eivät tapahdu yhtäkkiä.

Ihminen on myös tulevaisuudessa vastuussa elossa olevista, ihmisen huolenpidosta riippuvaisista kesytetyistä kotieläimistä. Eloon jäävistä eläimistä voidaan lajista riippuen pitää huolta eläinsuojelutiloilla tai ihmisten lemmikkieläiminä.

Millä eläinten työvoima tulisi korvata?

Eläinoikeuspuolue vastustaa eläinten hyötykäyttöä. Eläimen käyttö tulee tapahtua eläimen ehdoilla eikä eläimen sopimattomuus tiettyyn tehtävään saa määrittää sen arvoa yksilönä. Suhtaudumme myönteisesti ihmisten avustamiseen, jos se tukee lajityypillistä käyttäytymistä ja tarpeita.

Niissä tapauksissa, joissa on mahdollista, eläinten työvoima tulee korvata teknologialla tai ihmistyövoimalla, minkä vuoksi uutta tekniikkaa on kehitettävä eläinten työpanoksen korvaamiseksi.

Eläimet täytyy huomioida myös kehitysyhteistyössä: esimerkiksi tehoeläintuotannon juurruttaminen sinne, missä sitä ei vielä ole, ei ole kuitenkaan osa tulevaisuuden kehitysyhteistyötä. Eläinten työvoiman korvaamisen tukeminen sen sijaan tulee olemaan eräs merkittävä kehitysyhteistyön alue. Köyhyyden vähentämisen lisäksi empatiakasvatus ja tietämyksen lisääminen eläinten kyvyistä ja tarpeista ovat välttämättömiä osia tässä työssä.

Miten käy ihmisille, jotka saavat tällä hetkellä elantonsa eläintuotannosta?

Eläintuotannosta elantonsa saaneet tuottajat voivat joko siirtyä muuhun, kasviperäiseen maataloustuotantoon, tai heidän siirtymistään muille aloille voidaan tukea yhteiskunnan taholta taloudellisesti.

Turkistarhauksen työllistävää vaikutusta on liioiteltu jo kauan. Turkistarhaus on monelle sivutoiminen elinkeino. Turkistarhat työllistävät kausiluonteisesti. Iso osa ammatin harjoittajista siirtyy joka tapauksessa eläkkeelle seuraavien 10–15 vuoden kuluessa. Turkistarhojen alasajo on mahdollista toteuttaa asteittain siten, että yksittäiset tarhaajat eivät joudu taloudelliseen ahdinkoon. On ollut jo vuosia tiedossa, että ala tulee olemaan ennemmin tai myöhemmin kiellettävien joukossa; maailma ja työnteonkulttuuri muuttuvat.

Ilmastonmuutos tulee väistämättömästi murtamaan nykyisenkaltaisen eläintuotannon aseman. Muutoksen ei tarvitse olla kaikille edes tietoinen valinta, vaan sen voi aiheuttaa esimerkiksi sosioteknisten rakenteiden kehitys. Vaikka on täysin selvää, että kestäviin tuotanto- ja kulutustapoihin siirtyminen tulee vaatimaan pitkiä siirtymäaikoja, käytännön parannuksiin on ryhdyttävä nyt.

Miten EOP suhtautuu hyönteisten syömiseen?

Hyönteisten, kuten muidenkin eläimien, syöminen on ihmiselle tarpeetonta, sillä ihminen tulee mainiosti toimeen täysin kasviperäisellä ravinnolla. Vaikka tieteellinen tutkimus hyönteisten kyvyistä tuntea ja kärsiä on vielä kesken, ensimmäiset tulokset osoittavat, että hyönteisten kyvyt tiedostavina olentoina on aliarvoitu. EOP ei näin ollen tue myöskään hyönteisten hyväksikäyttöä ihmisten tarpeiden tyydyttämisessä.

 

Lemmikkieläimet

Vastustaako Eläinoikeuspuolue lemmikkieläimien pitoa?

EOP:n näkemyksen mukaan eläimet eivät ole hyödykkeitä tai kauppatavaroita. Kritiikkimme kohdistuu ennen kaikkea eläinten itseisarvon ohittavaan kaupalliseen toimintaan, joka on tuottanut muun muassa sairaita kotieläinrotuja. Emme vastusta pienimuotoista, terveiden maatiaisrotujen ylläpitoa lemmikkeinä, jos se tapahtuu eläimen lajityypillisiä tarpeita ja intressejä kunnioittaen.

Miten EOP suhtautuu eläinten harrastuskäyttöön?

Eläinoikeuspuolueen näkökulmasta eläinten harrastuskäytön tulee lähteä eläimen halusta, ei ihmisen intresseistä. Suhtaudumme kriittisesti urheilumuotoihin, joissa eläimen itseisarvo on unohdettu esimerkiksi taloudellisten tavoitteiden vuoksi.

Mistä lihansyöjälemmikit saavat tulevaisuudessa ruokansa?

Yhteiskunnalliset muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä. Tuotantoeläinten määrä kääntyy laskuun eläintuotteiden kysynnän ja tuotannon vähetessä. Eläimiä tulee aina kuolemaan muun muassa liikenteessä, joten lihaa syövien lemmikkien ruoansaanti ei ole kovin relevantti huolenaihe. Siinä vaiheessa, kun tuotantoeläinten määrä on radikaalisti vähentynyt, lihaa tuotetaan jo teollisesti ilman kärsimystä.

Eläinoikeuspuolueen pitkän aikavälin päämääränä on lemmikkien kaupallisen kasvattamisen ja muun hyödyntämisen kieltäminen. Ihmisiä on valistettava ja kannustettava kasvattamisen ja ostamisen sijaan tarjoamaan koti kodittomille löytöeläimille.

 

teurastus ja eläimen kuolema

Mitä mieltä EOP on halal-teurastuksesta?

Teurastus ilman tainnutusta on Suomessa lailla kielletty.

EOP:n näkökulmasta varsinaisen teurastushetken lisäksi huomio on kiinnitettävä siihen, että tuotantoeläin on joutunut kärsimään jo koko elämänsä: yhdelläkään eläimellä ei ole eläintuotannossa mahdollisuutta toteuttaa lajityypillisiä tarpeitaan tyydyttävästi, minkä lisäksi matka teurastamolle, sen vieraat näyt, hajut ja äänet itsessään ovat ahdistavia kokemuksia.

Suosittelemme, että jokainen eläinten hyvinvoinnista kiinnostunut lopettaisi tukemasta kärsimystä – riippumatta sen keinoista tai toteutuksesta − siirtymällä kasviperäiseen ruokavalioon.

Mikä on EOP:n kanta metsästykseen ja kalastukseen?

Vaadimme uhanalaisten lajien metsästyksen ja kalastuksen lopettamista sekä kaiken metsästyksen kieltämistä lisääntymisaikana. Haluamme tiukentaa valvontaa ja lajikohtaisia metsästys- ja kalastuskiintiöitä sekä kieltää metsästyksen ja kalastuksen uhanalaisten lajien, kuten saimaannorpan, levinneisyysalueilla. Suomeen on taattava riittävästi luonnonsuojelualueita sekä alueita, joilla metsästys ja kalastus on kokonaan kielletty.

Emme puutu luonnon kiertokulkuun: seka- ja lihansyöjäeläimillä on oikeus lajityypilliseen ravintoon. Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa on tilaa suurille lihansyöjille. Lihansyöjäeläinten kannat on turvattava villieläinten luonnollisen kantojen vaihtelun tukemiseksi, mikä edesauttaa luonnon tasapainoisuutta ihmisen kanssa.

Lihapainotteinen sekaruokavalio on kulttuurisesti omaksuttu tapa. Moraalisina olentoina meidän tulisi pidättäytyä aiheuttamasta muille eläimille kärsimystä. Periaatteessa EOP:n pitkän aikavälin tavoitteena on siis myös metsästyksen ja kalastuksen lopettaminen.

Saako eläintä hyödyntää sen kuoleman jälkeen?

EOP:n tavoitteena on tehdä Suomesta yhteiskunta, jossa kaikille eläimille tarjotaan yhtäläiset oikeudet täyteen ja turvalliseen elämään. Puolue sallii eläinten ruumiinosien hyödyntämisen eläimen tapaturmaisen kuoleman jälkeen. Tässä yhteydessä on kuitenkin huomioitava, ettei eläimiä aleta välillisesti ylläpitää ja tappaa tällaista käyttöä varten. Samoin on varottava, ettei kuolleiden eläinten ruumiiden hyödyntämisellä oikeuteta eläinten suoraa hyötykäyttöä. EOP vastustaa trofeekauppaa sekä kannattaa teknologian kehittämistä eläinkokeiden ja eläinten ruumiinosien lääketieteellisen käytön lopettamiseksi.

 

SOSIAALINEN OIKEUDENMUKAISUUS JA IHMISOIKEUDET

Miksi EOP haluaa puolustaa ja suojella eläimiä, kun monet ihmiset voivat huonosti?

Eläinoikeuksien puolustajat eivät puolusta pelkästään simpanssien, lehmien tai kalojen oikeuksia, he puolustavat oikeudenmukaisempaa maailmaa kaikille olevaisille − ihmisiä unohtamatta. Tavoitteena on laajentaa inhimillisyyden piiri kaikkiin kipua ja tuskaa tunteviin olentoihin.

Eläinten tehotuotanto aiheuttaa eliökunnalle ennenkokematonta kärsimystä. Kasviperäiseen ravintoon siirtyminen edistää monitasoista hyvinvointia, joka yltää elämän arvostamisesta laajoihin terveys- ja ympäristövaikutuksiin. Eläintuotannon vähentyessä nykyisistä ruokailutottumuksista johtuvat sairaudet ja puute vähenevät, mikä lisää myös ihmisten onnellisuutta ja hyvinvointia.

Lihanormi ja kehitysmaiden nälkä

Mitä mieltä EOP on ihmisten syntyvyyden rajoittamisesta?

Eläinoikeuspuolue edustaa ihmismyönteisiä arvoja: EOP:n näkemyksen mukaan jokainen ihmiselämä on arvokas. Lisääntyminen on yksityisasia, jonka tulee perustua henkilökohtaiseen valintaan, ei ulkopuolisiin rajoitteisiin tai pakotteisiin. Kasviperäisiin tuotteisiin siirryttäessä ravintoa riittää kaikille, mikä hillitsee väestönkasvun ympäristölle ja ilmastolle aiheuttamaa kuormitusta välillisesti.Tutkitusti toimivia keinoja väestönkasvun rajoittamiseen ovat koulutus, tyttöjen ja naisten oikeudet, ja terveyspalvelut, kuten ehkäisyneuvonta ja -koulutus sekä oikeus aborttiin.

EOP kannattaa eläimille perusoikeuksia. Mitä se tarkoittaa?

Eläinten perusoikeudet muistuttavat lähtökohdiltaan ihmisten perusoikeuksia. Ihmisten perusoikeuksissa on kyse yhtä lailla siitä, miten valtio saa kohdella meitä ja miten saamme kohdella toisiamme. Eläinoikeudet eivät kuitenkaan ole eläinten ihmisoikeuksia: ne ovat eri oikeuksia, eikä kukaan ole ehdottamassa esimerkiksi sitä, että lehmä saa äänestää tai koiran kanssa voi mennä naimisiin.

Eläinten perusoikeuksilla tarkoitamme, että eläimet ovat tuntoisia ja arvokkaita sinänsä, ja eläinten intressit on otettava huomioon eläimiä koskevassa päätöksenteossa.
Koska kaikkien elollisten intressi on olla elossa, perusoikeudet tarkoittavat sitä, että eläimiä ei voi tulevaisuudessa kohdella, hyväksikäyttää ja tappaa samassa mittakaavassa ja samoilla ehdoilla kuin nykyään.

 

Facebook

1 päivä sitten

Eläinoikeuspuolueen kuntavaaliohjelma vuodelle 2021 ottaa huomioon kaikki kuntalaiset; kunta toimii kotipaikkana ihmisille, mutta myös muille eläimille. 🐾Kuntien tulee huomioida kaupunki- ja tilasuunnittelussa ihmisten oikeus esteettömään ympäristöön ja palveluihin. Rakentamisessa on huomioitava entistä paremmin sekälemmikkieläinten että ihmisten läheisyyteen sopeutuneiden luonnoneläinten tarpeet. Linnuille ja muille kaupunkieläimille osoitetaan tiloja ja pesimismahdollisuuksia. Liikenteestä tehdään turvallisempaa niin ihmisille kuin muille eläimillekin rakentamalla tiealueiden poikki kulkevia vihersiltoja ja pieneläinputkia.#kuntavaalit2021 #eläinkunnanaika ... Lue lisääSee Less
Näytä facebookissa

3 päivää sitten

Eläinsuojelulain uudistaminen on tulossa pian jälleen esiin. Uudistusta on tehty vuosia. Vuonna 2018 puhuttiin, että uusi eläinsuojelulaki on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Silloinen hallitus linjasi, ettei uudistus saa aiheuttaa maataloudelle lisäkustannuksia. Eläinjärjestöjen mielestä uusi lakiehdotus on katastrofi. Odotukset eivät ole korkealla nytkään. On tärkeää jaksaa vaikuttaa eduskuntapuolueisiin, jotta laista ei tule vain nimellisesti hyvinvointilakia! Tässä linkissä on video keskusteluun, jossa nykyinen Helsingissä kuntavaaliehdokkaanamme oleva (silloinen puheenjohtaja) Santeri Pienimäki keskustelee filosofi Elisa Aaltolan kanssa eläinlain uudistamisesta. ... Lue lisääSee Less
Näytä facebookissa

3 päivää sitten

Eläinoikeuspuolueelta kaksi ehdokasta Nokialle, uutisoi Nokian Uutiset. Toinen ehdokas on puolueen vaaleista tuttu sosionomi Jaakko Perttunen, toinen uusi ehdokas tutkimushaastattelija Hannu Hämäläinen. Tavoitteenamme on tehdä kunnista ihmis- ja eläinoikeudet huomioivia edelläkävijöitä. Eläinoikeuspuolueen kuntavaaliohjelma vuodelle 2021 ottaa huomioon kaikki kuntalaiset; kunta toimii kotipaikkana ihmisille, mutta myös muille eläimille. Meidän mielestämme näissä vaaleissa on Eläinkunnan aika. 🐾👣🌏Ehdokkaaksi ehtii vielä hakeutua – olethan pian yhteydessä puolueen puheenjohtajistoon! ✍🏾📞#kuntavaalit2021 #eläinkunnanaika #eläinoikeuspuolue ... Lue lisääSee Less
Näytä facebookissa

Twitter

Eläinoikeuspuolue@elainoikpuolue·
11h

Kunnilla on paljon päätäntävaltaa kaupunkirakennetta suunniteltaessa. Kaupunkirakenteella on suuria vaikutuksia sekä siellä asuvien ihmisten että eläinten hyvinvointiin ja viihtyvyyteen.

#kuntavaalit2021 #eläinkunnanaika

Näytä Twitterissä 1366068592706527233
Eläinoikeuspuolue@elainoikpuolue·
27 Feb

Kuntavaaliohjelman kolmas osio keskittyy luonnonsuojeluun. Luonnon monimuotoisuuden suojelu ja elonkirjon varjeleminen ovat ainoa mahdollisuus säilyttää kaikenlajisten ja tulevien sukupolvien elämän elinvoimaisuus ja jatkuvuus maapallolla.

#eläinkunnanaika #kuntavaalit2021

Näytä Twitterissä 1365675591991754753
Eläinoikeuspuolue@elainoikpuolue·
27 Feb

Vielä ehtii hakea ehdokkaaksi, mutta toimi pian! #kuntavaalit2021 #eläinkunnanaika

Näytä Twitterissä 1365629800933691392

Instagram @elainoikeuspuolue

Uusi paikkakunta Eläinoikeuspuolueen listoilla: I Uusi paikkakunta Eläinoikeuspuolueen listoilla: Inkoo, ja Inkoossa uusi ehdokas Kari Niinisalo. 🌞

Vielä ehdit eläintenedustajaksi – ota heti yhteyttä, mikäli kuntavaaliehdokkuus kiinnostaa! Saat tukea etänä muilta ehdokkailta ja puoluehallitukselta, vaikka olisitkin paikkakuntasi ainoa ehdokas. Rohkeasti mukaan! 🐾
Eläinoikeuspuolueen kuntavaaliohjelma vuodelle 20 Eläinoikeuspuolueen kuntavaaliohjelma vuodelle 2021 ottaa huomioon kaikki kuntalaiset; kunta toimii kotipaikkana ihmisille, mutta myös muille eläimille. 🐾

Kuntien tulee huomioida kaupunki- ja tilasuunnittelussa ihmisten oikeus esteettömään ympäristöön ja palveluihin. 

Rakentamisessa on huomioitava entistä paremmin sekä lemmikkieläinten että ihmisten läheisyyteen sopeutuneiden luonnoneläinten tarpeet. Linnuille ja muille kaupunkieläimille osoitetaan tiloja ja pesimismahdollisuuksia. 

Liikenteestä tehdään turvallisempaa niin ihmisille kuin muille eläimillekin rakentamalla tiealueiden poikki kulkevia vihersiltoja ja pieneläinputkia.
Pölyttäjien pelastamiseksi tulee tehdä tietoist Pölyttäjien pelastamiseksi tulee tehdä tietoista pölyttäjäpolitiikkaa. Luonnonmukaista viljelyä on lisättävä, reuna-alueita ja suojavyöhykkeitä perustettava, kukkivia puita kasvatettava ja pölyttäjiin liittyvää vaikuttavuustutkimusta lisättävä. Kunnissa kartoitetaan alueita, joiden niittoväliä pystytään harventamaan. Pientareita levennetään paitsi pölyttäjien myös muiden eläinten ja monimuotoisuuden lisäämisen vuoksi.

Valosaasteen aiheuttamat ympäristöhaitat kasveille, hyönteisille ja muille eläimille on otettava kunnissa vakavasti. Kuntien liikennevalaistuksessa, kaupunki- ja aluesuunnittelussa ja viheralueiden hoidossa minimoidaan valosaasteen kertyminen. Tämä voidaan tehdä lisäämällä valosaasteen vähentäminen kuntien ympäristönsuojelumääräyksiin. Keinovalon vähentämisen suunnitelmat aloitetaan heti valtuuston toimintakauden alussa sekä ihmisten että luonnonvaraisten eläinten valo- ja pimeärytmin häiriintymisen korjaamiseksi. 

Kuntien tulee kyetä yhteistyöhön yli kuntarajojen, ei ainoastaan maakunnan tai valtakunnan tasolla, vaan niiden tulee toimia esimerkkeinä. Tavoitteenamme on tehdä Suomen kunnista ihmis- ja eläinoikeudet huomioivia edelläkävijöitä. Muutos parempaan huomiseen saavutetaan paikallisilla ratkaisuilla.
Saammeko esitellä uuden paikkakunnan Eläinoikeus Saammeko esitellä uuden paikkakunnan Eläinoikeuspuolueen äänestäjille: Minnamaaria edustaa EOP:tä Orivedellä!

Kaikkia rohkeita ehdokkaita tarvitaan, ja tukea saa etänä muilta eri paikkakuntien ehdokkailta ja puoluehallitukselta. Lähde sinäkin mukaan, nyt on Eläinkunnan aika! 🐾

Footer

EOP

Yhteystiedot

ELÄINOIKEUSPUOLUE RP
PL 241, 00101 HELSINKI

INFO@EOP.FI
+358 44 2577 288

TILINRO: FI78 5723 0220 3875 54

Sosiaalinen media

/Elainoikeuspuolue »

@elainoikpuolue »

@elainoikeuspuolue »

Copyright ©2021 · Eläinoikeuspuolue - All Rights Reserved
Made in Stoked Creative